RECEPT ISRAELISCHE KIPSCHOTEL

Gevogelte gerecht uit Israel voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kilo kippenpoten, ontveld en ontbeend
  • zout en peper
  • bloem
  • 5 el olijfolie
  • 20-25 ontpitte groene of zwarte olijven
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 stronken bleekselderij, in stukjes
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 1 tl dragon
  • 1/2 tl gember
  • 1 grote sinaasappel, in dunne schijfjes
  • 3 el Cognac
  • 75 ml witte wijn

Bereiding

Breng een pannetje met ruim water aan de kook en doe daar de olijven in. Laat 1 minuut koken en giet af. Zo zijn ze minder zout.

Kruid de kippenpoten met zout en peper en haal ze door de bloem. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de stukken kip rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe en bak even mee. Voeg de tomaten met sap, olijven, dragon, gember en zout en peper toe en laat afgedekt 30 minuten stoven. Voeg halverwege de schijfjes sinaasappel toe.

Verhit in een pannetje de Cognac en wijn en giet het mengsel bij de stoofpot. Flambeer m.b.v. een aansteker. Serveer het gerecht wanneer de vlammen gedoofd zijn met rijst.

Recept 19 keer bezocht en 25 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!