RECEPT GYOZA 2

Tapas+Mezze gerecht uit Japan , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 150 gram chinese kool
  • 200 gram varkens/kippegehakt
  • 2 el japanse sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl mirin
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 lenteui, fijngesneden
  • wat gedroogde sjitakes (geweld in water)
  • 2-3 el olie
  • 0,5 dl heet water
  • 1 pakje gyoza vellen (of wontonvelletjes) ronde.
  • Voor de dip
  • 0,5 dl japanse sojasaus
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 scheut sesamolie

Bereiding

Blancheer de kool heel eventjes. Wring het water uit de kool en snijd fijn. Snijd de sjitakes fijn.

Meng sojasaus, sesamolie, mirin, gehakt, lenteui, gember, sjitake en kool. Goed mengen en in de koelkast zetten voor ca. een uur of langer.

Een theelepeltje van het mengsel op een velletje leggen en de randen wat nat maken met een bloem-water mengsel. Met een vork de randen aan drukken.

Ik maak ze altijd zo klaar. Stoom ze eerst in een stoompan of m.b.v. een stoommandje. Daarna in een anti aanbakpan de bodem van de gyoza krokant bakken. En sinds kort weet ik een nog gemakkelijker manier. In goede pan met anti aanbaklaag de gyoza in wat olie bakken, niet draaien ofzo, tot de bodem van de gyoza krokant is. Dan een beetje water in de pan en de deksel op de pan zodat de rest gaar stoomt. En klaar is kees.

Meng voor de saus de saus ingredienten.

Recept 1 keer bezocht en 51 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Beef Tataki
Gyoza (soort Wontons)
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Eerst stomen en dan bakken is beter voor het krokante laagje is mijn ervaring.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Patricia, ja hoor het kan wel maar is minder lekker.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Patricia, ja hoor het kan wel maar is minder lekker.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ... Ik heb een vraag: ik moet een soort spreekbeurt hpuden over japan, ik zou graag dit recept willen maken, maar mijn school is minstens een uur rijden, kan dit gerecht koud geserveerd worden?

bvd
patricia langen

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Een tip die ik zag op de Japanse satelietzender NHK:

Leg de pakketjes in een cirkelvorm in de pan.
Meng het water met een beetje bloem en giet dat in de pan en laat nog even bakken. Je krijgt een nog beter korstje en als je de gyoza in z'n geheel omgekeerd op een bord presenteert, heb je een mooie bloemvorm.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik ben een beginner.
Het Gyoza-recept lijkt me leuk als amuse.

Ik moet er nog mee aan de slag.
Mijn vraag is waar ik de ingrediënten kan verkrijgen: mirin, sjitakes, gyoza vellen, e.d.


Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Erg lekker hapje. Leuk als voorgerechtje met een lekkere soja dip of wat pittigers. Vooral het krokante/zachte vind ik erg lekker.