RECEPT GIERST IN AARDAPPELEN, VEGETARISCH, VEGANISTISCH
Vegetarische gerecht uit Ierland voor 2 personen
Ingredienten
- GIERST IN AARDAPPELEN
- 4 aardappelen
- 200 gram gekookte gierst
- 2 uien
- 1 kleine winter wortel
- 1 teentje knoflook
- peterselie- selderie- kervel - bieslook
- 1 groentenbouillontablet van Cenovis
- geraspte kaas
- Serveer hier een salade bij van:
- stuk knolselderij
- 1 teentje knoflook
- 100 gram feta
- winterpostelein
- groene ontpitte olijven
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel vers gesneden basilicum of 1 theelepel gedroogde
Bereiding
pan
koekenpan
Kook de aardappelen in de schil, ongeveer 20 min.
Laat iets afkoelen en halveer ze. Schep ze voorzichtig uit.
Verhit de olie in de wok en fruit het uitje en de geraspte winterwortel. Voeg de uitgeperste knoflook, bouillontablet en kruiden toe. Vegetariërs kunnen er ook nog wat geraspte kaas door mengen. Als laatste meng je er de gierst door. Meng alles nog eens grondig en vul de aardappelen met het gierstmengsel op. Zet de gevulde aardappelen in de ovenschaal. De vegetariërs kunnen er wat kaas over strooien. Wordt het recept veganistisch dan kun je er een kluitje planten margarine op doen met wat paneermeel van Johannesmolen en dat 10
min gratineren in de oven op 200 graden.
salade:
Rasp de knolselderij. Knijp het teentje knoflook er boven uit. Snijd de feta in dobbelsteentjes en vermeng met de selderij en knoflook. Was de postelein en drapeer op een schaal. Leg daar het geraspte selderij feta mengsel op. Besprenkel met de dressing van olie, citroensap en basilicum. Verdeel de olijven over de salade.