RECEPT GEVULDE TOMATEN
Vegetarische gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen
Ingredienten
- 8 grote rijpe tomaten
- 4 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 gram pijnboompitten
- 1/2 bosje koriander, fijngehakt
- 175 gram gekookte kikkererwten
- zout en peper
- 3/4 tl piment
- 1 1/2 tl komijn
- 1/2 tl cayennepeper
- 2 el boter
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en fruit daarin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg dan de pijnboompitten en de helft van de koriander toe. Bak dit nog eens 3 minuten en voeg dan de rest van de ingrediënten toe, behalve de boter. Vul de tomaten met dit mengsel en zet de kapjes er weer op.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de tomaten in een ovenschaal en leg op iedere tomaat een stukje boter. Kruid de tomatenpulp met wat zout en peper en meng er nog een scheutje water door. Giet dit tussen de tomaten door. Zet de schaal 30 minuten in de oven.
Serveren met bv. rijst met tuinbonen, pistachenoten en dille.
Tip: voor niet-vegetariërs is dit natuurlijk ook lekker met een gehaktvulling. Vervang dan de kikkererwten door eenzelfde hoeveelheid runder- of lamsgehakt en bak het samen met de ui en knoflook ca. 10 minuten.