RECEPT GESTOOMDE JACOBSMOSSEL MET KNOFLOOK GEMBER EN CHILI

Recept van Ching He-Huang

Vis gerecht uit China voor 2 personen

Ingredienten

  • 6 St. Jacobsmosselen, in schelp
  • 1 spaanse peper, fijngehakt
  • 1 1/2 el vers geraspte gember
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teentje knofook, fijngehakt
  • 1 el donkere sojasaus
  • 2 tl koriander, fijngehakt
  • Voor de topping
  • 6 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 el fijngesneden koriander

Bereiding

Open de schelpen en maak schoon.

Meng spaanse peper, gember, sesamolie, knoflook, soja en koriander.

Leg mosselen op een bord en verdeel saus daarover en stoom ze dan in 5-6 gaar.

Voor de topping, frituur knoflook en sjalot tot krokant, in minder dan een minuut, leg op wat keukenpapier. Meng met koriander.

Verdeel topping over de gare mosselen en serveer.

Recept 7 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gambas op een bedje van groenten
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!