RECEPT GAMBAS OP EEN BEDJE VAN GROENTEN

Recept voor gamba's op chinese wijze als voorgerecht met oosterse groenten.

Vis gerecht uit China voor 2 personen

Ingredienten

  • 16 gamba's
  • 6 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 1 theelepel kerriepoeder (mild)
  • 1 theelepel fijngehakte gemberwortel
  • 500 gr prei in dunne reepjes
  • 500 gr knolselderij in dunne reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gr tauge
  • 3 eetlepels witte wijn

Bereiding

Pel de gamba's,maar laat de kopjes en de staartjes zitten.Vermeng de sojasaus,uitgeperste knoflook, tomaten-ketchup,koriander,kerrie en gember en laat de gamba's hierin 1 uur marineren.Snijd de prei en de knolselderij in dunne reepjes. Schep de gamba's uit de marinade, bewaar de marinade.Verhit in een wok de olie en roerbak de gamba's 4 min.Neem ze uit de pan en houd ze warm.Roerbak in de
achtergebleven olie de prei,selderij en tauge 4 min.Verwarm voor de saus de marinade en de wijn.Verdeel de groenten over de borden,leg er de gamba's op en schenk de saus erover.

Recept 7 keer bezocht en 61 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gestoomde Jacobsmossel met knoflook gember en chili
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een ontzettend lekker voorgerecht! Voor 4 personen heb ik de hoeveelheid groenten gelijk gehouden aan de hoeveelheid van het gerecht voor 2 personen omdat het anders best veel is.