RECEPT GEROOSTERDE KNOFLOOK DRESSING 2

Recept voor een heerlijke knoflookdressing. Wat milder dan normaal door het eerst roosteren van de knoflook, geeft een heerlijk zachte knoflook smaak!

Saus gerecht uit Italie , geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 bollen knoflook
  • 1 dl kippebouillon (ontvet)
  • 0,5 dl wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Dijonmosterd
  • zout en vers gemalen peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de kop van de knoflook eraf en verwijder wat van de gedroogde buitenkant. Laat de teentjes zitten!
Verpak in aluminiumfolie, eventueel met wat druppels olijfolie. Rooster ongeveer 40 minuten, tot de knoflook zacht is. Af laten koelen knoflook uit de teentjes drukken.

Doe de knoflook in een blender/keukenmachine/vijzel en meng met de bouillon, azijn, olie en mosterd. Goed mixen tot een gladde saus ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout.

Ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Recept 21 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Nog niet geprobeer, die dressing.
Spijtig dat die maar 2 dagen in de frigo goed blijf. Geroosterde knoflook is niet dezelfde als verse look en geef heel speciefieke smaak aan die dressing.