RECEPT GEPOFTE AARDAPPEL

Recept voor een simpele gepofte aardappel, kan natuurlijk op de barbecue, maar ook in oven of magnetron.

Slanke gerecht uit Amerika voor 1 persoon, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • Zie bereiding

Bereiding

1 grote aardappel in aluminiumfolie in de oven poffen, op 200C. Duurt ca. 1 1/2 uur. Als je de schil inprikt wordt de buitenkant wat krokanter.

Het kan ook sneller in de magnetron, dan in keukenpapier rollen en ca. 10 minuten op volle kracht.

Met een sausje van 2 volle eetlepels magere kwark, geraspte ui, zout, peper en groene kruiden. Met roergebakken pangroenten (150 gr. rauw) en een gegrilld tartaartje (100 gr.)

Recept 34 keer bezocht en 58 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,6 obv 8 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie In elk geval altijd de aardappel inprikken of inkepen, anders kan hij door de hoge druk uit elkaar spatten en je oven, keuken of gezicht bekleden met een lading gloeiendhete aardappelpulp.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie ik leg ze gwn op een diep bord in de magne tron maakr een sneetje in en in dat sneetje doe ik zout 10 min magenetron en klaar

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het is beter wanneer je de aardappel eerst 15 minuten voorkookt. Daarna hoeft hij nog maar 40 minuten in de oven op 200 - 220 graden

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb van celavie een gepofte aardappel gekocht die opgewarmd moet worden in de magnetron en dan 6 a 8 minuten. Maar ik heb geen magnetron maar wel een oven, maar hoelang zou het dan in de oven moeten??

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Aardappels poffen in de magnetron doe ik elke dag al jaren. Eerst deed ik het met een goed gewassen schil en inprikken met een vork. Maar Ik heb de ervaring dat de schil altijd uitdroogt en de aardappel er niet zo apetijtelijk uitziet. Toen begon ik ze in te wikkelen in vershoudfolie (ook inprikken). Dan krijg je een soort mini-stoomoveen, want het vocht van de aardappel cirkculeert in het plastic en helpt met het garen van de aardappel terwijl deze mooi vochtig blijft.
Alleen het uitwikkelen ervan levert problemen op, want je brand je handen aan het stoom en de hete aardappel. Dus toen kwam ik op de laatste keuze, gewoon de aardappels inprikken, bij elkaar in een zakje doen en dichtknopen.
Dit is snel.... handig en de aardappel is heerlijk. Dit kan met ieder plastic zakje is mijn ervaring.


Als je een goede aardappel kies met een 'jonge gladde huid' dan kun je de schil ook opeten. Heerlijk, veel meer smaak dan zonder, en erg gezond.

Voor de kinderen maak ik het zonder schil, eerst dus schillen, wassen, in een zakje doen en na ongeveer 10 minuten zijn ze gaar. Dan prakken met andere groente en je hebt het ideale kinderhapje.

Ik kook dus nooit meer aardappels in de pan!

succes allemaal

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lol

I jus made with toiletpaper wrapped around me patoetoes but they shrink like my weiner does in cold water.

Why is this? Now i can not eat ur recipe oh noes!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk !!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie tjitske en peter kunnen jullie niet lezen?
anderhalve uur

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Je kan een gepofte aardappel ook in de magnetron doen. Aardappel in schil afvegen met een keukendoekje. Prik er dan hier en daar gaatjes in. De aardappel zo'n 7 8 minuten in de magnetron op 1000 watt. Helemaal toppie.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Hi aardappeleters,
Ik neem meestal een aardappel met een gladde lichte schil. Die leg ik dan een nacht of zo van tevoren in een teiltje met water. Zo wordt het verloren vocht al een beetje aangevuld. Als ik wil eten leg ik hem in een (microgolf)potje en doe er een enkele eetlepeltje water bij (evt ook beetje kruiden of zout). Dit potje overtrek ik met microgolfovenfolie (of vershoudplastic waar je gaatjes in prikt). Naar gelang de grootte van de aardappel(s) laat ik hem gemiddeld zo'n 15 minuten op maximum vermogen "poffen". Smakelijk!
Sientje

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Wat voor aardappel kun je er het beste voor nemen?

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ja Marco, hoe lang moet-ie in de oven?, groet, Tjitske

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie hoe lang moet de aardappel in de oven????

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Eigenlijk hoor je een gepofte aardappel te eten met een grote klodder "sour cream"!