RECEPT DIKKE SOEP VAN TOMATEN MET BROOD, KNOFLOOK EN PARMEZAANSE KAAS
Dit recept bevat 300 kcal per persoon. Het is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige bij Valtaf.nl.
Het is ook mogelijk om de broodjes apart te serveren zodat je er lekker op kunt knabbelen. Door de basilicum en de oregano ruikt dit recept heerlijk!
Slanke gerecht uit Amerika voor 4 personen
Ingredienten
- 1 kg, ontveld en grof gehakt trostomaat
- 1 blik a 400 gram tomaatblokjes
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 300 ml groentebouillon
- 1 theelepel fijne kristalsuiker
- 2 theelepels, gehakte oregano
- 125 gram, liefst 1 dag oud brood
- 2 tenen knoflook
- 70 gram, geraspt Parmezaanse kaas
- 8 blaadjes basilicum
Bereiding
Draai het vuur laag en laat afgedekt 30 min. zachtjes koken
Verhit een grillpan of grill tot zeer heet. Bestrijk het brood met de rest van de olijfolie en rooster het aan beide kanten goudbruin. Wrijf het brood rondom in met de tenen knoflook. Voeg het brood in stukken toe aan de soep, roer alles er goed door en laat nog 5 min. koken tot de soep dik is geworden. Breng goed op smaak met zout en peper. Serveer met de parmezaanse kaas en basilicumblaadjes erover.
Bereidingstijd +/- 45 min.