RECEPT DIKKE SOEP VAN TOMATEN MET BROOD, KNOFLOOK EN PARMEZAANSE KAAS

Dit recept bevat 300 kcal per persoon. Het is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige bij Valtaf.nl.

Het is ook mogelijk om de broodjes apart te serveren zodat je er lekker op kunt knabbelen. Door de basilicum en de oregano ruikt dit recept heerlijk!

Slanke gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kg, ontveld en grof gehakt trostomaat
  • 1 blik a 400 gram tomaatblokjes
  • 80 ml extra vierge olijfolie
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels, gehakte oregano
  • 125 gram, liefst 1 dag oud brood
  • 2 tenen knoflook
  • 70 gram, geraspt Parmezaanse kaas
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

Doe de verse tomaten, tomaat uit blik, de helft van de olie, de bouillon, suiker en oregano in een pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat afgedekt 30 min. zachtjes koken
Verhit een grillpan of grill tot zeer heet. Bestrijk het brood met de rest van de olijfolie en rooster het aan beide kanten goudbruin. Wrijf het brood rondom in met de tenen knoflook. Voeg het brood in stukken toe aan de soep, roer alles er goed door en laat nog 5 min. koken tot de soep dik is geworden. Breng goed op smaak met zout en peper. Serveer met de parmezaanse kaas en basilicumblaadjes erover.

Bereidingstijd +/- 45 min.

Recept 6 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gepofte aardappel
Veenbessen bananen muffins
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 1 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie uuhm tja hoe gan ik beginne

voor dit reacept hing er geen vet rollen an me baak maar iik wil ff wat kwijt na dit recept werd ik kots maar dan ook kots miselijk
had 24 weken de schaaterij (geloof me is nie faan)

mot veder hee de groetjes adje poerman;)