RECEPT GEHAKTBROOD MET PADDESTOELEN

Lekker recept voor een gemakkelijk gehaktbrood met paddestoelen

Vlees gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • ca. 500 gram mager rundergehakt
  • ca. 125 gram paddestoelen, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 rode ui, geraspt
  • 1 ei
  • 1 kleine courgette (ca. 125 gram), grof geraspt en uitgelekt
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 kopje paneermeel

Bereiding

Ui, knoflook, paddestoelen en courgette bakken in beetje olie of boter. Breng op smaak met peper en zout. Af laten koelen.

Oven voorverwarmen op 180C.

Meng het afgekoelde mengsel met het gehakt, samen met ei, paneermeel. Breng dit op smaak met peper en zout. Eventueel proeven door puntje in heet water gaar te maken.

In brood ovenschaal gehakt doen of los op plaat, dan krijg je niet zo'n mooie vorm.

Bak in de oven ca 1 uur, 1:15 of tot gaar. Vet er af gieten en in mooi plakken snijden.

Serveren met aardappels en groenten. Eventueel nog een jus erbij.

Ook lekker koud op brood.

Recept 3 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Lekker en simpel. Gebruik lekkere paddestoelen, eventueel aangevuld met porcini (even in heet water leggen). Gebruik ook genoeg ei en paneermeel om het wat stevig te houden.