RECEPT GEFRITUURDE KABELJAUW MET TOMATENSALADE OP EEN BROODJE
Recept voor een heerlijk broodje met gefrituurde vis, fris gemaakt door de gemarineerde tomaten salade erop met een bite door de chili mayonaise.
Sandwich gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- Tomatensalade
- 2 grote rijpe tomaten, ontzaad, ontveld in dunne partjes
- 1/2 ui, dun gesneden
- 2 el extra virgin olijfolie
- 2 el sherryazijn
- zout en peper naar smaak
- klein handjevol peterselie, gehakt
- Gefrituurde kabeljauw
- 500 gram kabeljauw, in 4 stukken
- zout en peper
- 1 kopje bloem
- 1 1/2 kopje spa rood
- frituurolie
- 4 broodjes
- 4 el mayonaise
- 1/2 sp peper fijngesneden
Bereiding
Verwarm de olie tot ca. 175 C, in een frituurpan/wok, iets waar genoeg ruimte in zit.
Bestrooi de vis met zout en peper.
Meng bloem en spa rood en klop tot een glad, dun beslag.
Als de olie heet genoeg is de vis in het beslag dippen en in de olie bakken, niet teveel tegelijk. Ik zou zeggen in een normale frituurpan 2 of 3.
Frituur tot mooi goud bruin en leg op keukenrol en bestrooi met zout.
Toast de broodjes licht (per helft), meng mayo met chili en smeer op de onderste helft. Leg daar de vis op en daar wat van de tomatensla. Als laatste de bovenste helft van het broodje er op en door de midden snijden.
Smullen maar, een broodje lekkerbekje ;-).