RECEPT GEBAKKEN CHAMPIGNONS, VEGETARISCH, VEGANISTISCH
Wat voor de Engelsen de high tea is, is voor de Spanjaarden tapas.
Door de Moorse invloeden is rond 1850 in Andalusië de voorliefde voor het eten van kleine gerechtjes ontstaan, waar ze om hun cherry tegen vliegen te beschermen een sneetje brood of plakje kaas of worst op het glas legden en dat is uitgegroeid tot het eten van Tapas wat letterlijk deksel betekent.
Vegetarische gerecht uit Spanje
Ingredienten
- GEBAKKEN CHAMPIGNONS vegetarisch en veganistisch
- 250 gram champignons
- ½ pakje gerookte tofu
- ½ rode paprika
- 1 uitje
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- ¼ theelepel cayennepeper
- zout
- vers gemalen peper
- KNOFLOOKBROOD vegetarisch en veganistisch
- 2 sneden witbrood
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- vers gemalen peper
Bereiding
Verhit de olie in de wok en bak de in dobbelsteentjes gesneden tofu knapperig en bruin. Borstel de paddenstoelen schoon.Voeg in plakjes gesneden champignons toe en bak ze 5 min. op hoog vuur. Doe er het gesnipperde uitje bij en de geperste knoflook. Voeg daarna de cayennepeper, zout en peper toe. Laat het geheel nog eens een aantal min. bakken. Serveer met knoflookbrood.
brood:
Verhit de olie in de pan. Pers de knoflook boven de pan uit en bak de knoflook. Strooi er wat zout en peper op. Leg de sneden brood in de knoflook olie en bak aan beide kanten.
Een vegetarische variatie is dat je twee eieren klutst en daar de geperste knoflook, zout en peper en een scheutje melk door doet. Het geheel nog eens klopt en het brood daar door haalt en dan bakt in de olie.