RECEPT FUSION LAMSBURGER MET YOGHURT MINTSAUS

Top burger, gezien op TV bij Diners Driveins en Dives, bij een foodtruck. Erg geschikt voor een bbq.

Sandwich gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 stukje gember van 2-3 cm, geraspt
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1 daun jeruk blaadje, rag fijn gesneden
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1/2 sereh, het zachte hart, fijn gesneden
  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 el masala curry
  • 1 tl heet curry poeder
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 el donkere soja (black soy)
  • 1 tl worcestershire
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 2 el fijngehakte munt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Voor de yoghurtsaus
  • 4 flinke el griekse yoghurt
  • 2 el limoensap
  • 1 el masala curry
  • 1 tl peper
  • zout naar smaak
  • 1 el fijngesneden koriander
  • 1 el fijngesneden munt
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 4 hamburger broodjes
  • 1 flinke handvol jonge scheuten (alfalfa, jonge taugeh, oid)

Bereiding

Stamp de gember, daun jeruk, knoflook, sereh en sjalot in een vijzel fijn.

Meng dit met he gehakt en doe de rest van de ingredienten erbij en meng goed. Verdeel in 4 delen en maak daar mooie burgers van.

Meng alles voor de saus met elkaar en laat liefst een nachtje staan. Eventueel kun je eerst de yoghurt in een theedoek nog uithangen om hem 'droger' te krijgen.

Grill de burgers liefs op een bbq tot medium, een minuut of 3 per kant.

Beleg broodje met burger en daarop wat van de saus en de scheuten.

Recept 2 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Broodje Shoarma
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!