RECEPT COUSCOUSPUDDING MET ABRKOZEN, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Vegetarische gerecht uit Marokko voor 8 personen

Ingredienten

  • COUSCOUSPUDDING MET ABRIKOZEN
  • 200 gram gekookte couscous
  • 4 dl melk of sojamelk voor veganisten
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 2 theelepels honing of oersuiker voor veganisten
  • 100 gram gemengde rozijnen met walnoten
  • 50 gram gekonfijte gember + wat vocht
  • 100 gram abrikozen + weeknat
  • 200 dl multivruchtensap
  • ½ zakje unigel

Bereiding

De abrikozen een uur laten weken in 2 dl warm water

De oven voorverwarmen op 150 graden.
De couscous in een pan doen met de melk of sojamelk. Aan de kook brengen en dan de andere ingrediënten onder voortdurend roeren toevoegen.

De abrikozen klein snijden en in het weekvocht en het vruchtensap opzetten. Voeg al roerend de unigel toe. Laat een paar min doorkoken en giet het uit in een schaal en laat het afkoelen.
Een uur later de couscous uit de schaal halen en in een ronde vorm op een bord leggen.
Giet daar de bijna afgekoelde saus overheen en laat de pudding gedurende een aantal uren helemaal opstijven alvorens hem in partjes te serveren.

Recept 3 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie lekerrrr!