RECEPT CHILI DE PATATAS
Recept voor aardappel chili, beetje apart maar wel lekker.
Vlees gerecht uit Mexico voor 4 personen
Ingredienten
- 800 g schouderkarbonades zonder bot,
- 2 eetlepels bloem,
- 2 uien,
- 4 teentjes knoflook,
- 1 rode peper,
- 1 eetlepel maïzena,
- 2 theelepels chilipoeder,
- 1 theelepel komijnpoeder (Silvo),
- 1 theelepel gedroogde oregano,
- 500 g vastkokende aardappels,
- 3 vleestomaten,
- 150 g chorizo (3 plakken á 50 g),
- 3 takjes bladselderij,
- 3 eetlepels (olijf)olie,
- 1 pot vleesfond (380 ml, AH),
- 1 laurierblaadje
Bereiding
Oregano vermengen. Aardappels schillen en in blokjes van ca. 2 cm snijden. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Chorizo in blokies van ca. 2 cm snijden. Bladselderij fijnsnijden.
In stoofpan 2 eetlepels olie verhitten. Vlees op hoog vuur al omscheppend bruin bakken. Met schuimspaan uit pan nemen en apart houden. Rest van olie toevoegen en uien, knoflook en peperringetjes ca. 2 minuten fruiten. Vlees in pan terug doen en ca. 10 minuten bakken. Pan afblussen met vleesfond. Aan de kook brengen, iaurierblaadje toevoegen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven. Aardappelblokjes toevoegen en ca. 1 5 minuten koken. Tomatenblokjes en chorizo toevoegen en ca. 5 minuten rneekoken. Maïzenamengsel losroeren met water, toevoegen aan stoofvocht en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat. Bestrooien met selderijgroen. Serveren met maïsbrood.