RECEPT BURRITOS MET CHORIZO, TOMAAT EN AARDAPPELS

Gemakkelijk en snel klaar

Vlees gerecht uit Mexico voor 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram chorizo, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 4 grote aardappels, gekookt en in blokjes
  • 1 blik tomaten, grofgehakt
  • 2 rode Spaanse pepers, gehakt
  • 2 tl komijn
  • 1 tl oregano
  • 1 bosje koriander, gehakt
  • 1 potje zure room
  • 150 gram geraspte kaas (belegen)
  • zout en peper
  • 8 tortilla's

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de chorizo, ui en knoflook toe. Bak regelmatig omscheppend 3 minuten. Doe de aardappels, tomaten met sap, Spaanse pepers, komijn, oregano en zout en peper naar smaak erbij en laat het geheel 7-8 minuten sudderen zonder deksel. Roer de koriander erdoor en verdeel het mengsel over de tortilla's. Verdeel de zure room er gelijkmatig over en rol de tortilla's op.
Smeer een bakplaat in met wat olie en leg de burrito's erop. Strooi de kaas erover en bak ze tot de kaas gesmolten is en wat bruin wordt, ca. 8 minuten.

Recept 4 keer bezocht en 52 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Chili de patatas
Wendys Chili (con Carne)
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ze waren erg lekker! Ik heb ze al vaker gemaakt en steeds zijn ze heerlijk! Echt een aanrader

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie De zure room heb ik vervangen door een taco dipsalsa na het hoofdstuk "oven".

Als kaas gebruikte ik een mengeling van guyère, emmentaler en een klein beetje fetakaas.

We hebben alles met véél smaak in onze krop gestouwd. Geweldig. Ideaal voor een fretkicksje. Ja hallo zeg!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ze waren super goed gelukt en ook over heerlijk lekker !!! echt mexicaans.... ga ze zeker vaker maken;)

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ze waren goed gelukt en overheerlijk.