RECEPT CHILI CON CARNE

Vlees gerecht uit Antillen+Caraibben voor 4 personen

Ingredienten

  • Pot bruine bonen
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 á 3 tomaten (ontvellen)
  • 1 bouillonblokje voor rundvlees
  • Italiaanse keukenkruiden
  • Wat tijm
  • Wat peper of Tabasco
  • Laurierblaadje
  • Plakjes Chorizo stuk of 15 a 20
  • Eventueel wat Worcestershire sauce

Bereiding

Uien in dunne plakjes snijden. Paprika met een dunschiller van het schilletje ontdoen. Dit kan als je van de paprika het kapje er af haalt en hem in moten snijdt in de van nature aangelegde inkepingen. De paprika dan in smalle reepjes snijden. Tomaten inkruisen en even in kokend water leggen, waarna ze onder koud stromend water van het velletje ontdaan worden. De ontvelde tomaten in stukjes snijden. De spekblokjes in een hapjespan of wok uitbakken. De spekblokjes uit de pan nemen, het uitgebakken spekvet achterlatend. Dan de uien aanzweten en als dat gebeurd is dan pas de knoflook, in dunne plakjes gesneden of met behulp van een knoflookpers, toevoegen. Heel even mee bakken anders wordt de knoflook bitter. Het vuur laagzetten en de reepjes paprika, ongeveer een minuut of vijf, zachtjes meebakken. Alles weer uit de pan halen. Nu het rundergehakt rul bakken tot het geheel gaar is. Bouillonblokje boven de pan verkruimelen, Italiaanse keukenkruiden en wat tijm toevoegen. Door het gehakt mengen en even meebakken tot het geurt. De ontvelde tomaten toevoegen en een paar minuten meebakken om het zuurtje er van af te halen. Spekblokjes en het uien-knoflook-paprika-mengsel toevoegen en om scheppen. Hierna de bruine bonen met vocht en al er bij doen en het laurierblaadje en wat peper of Tabasco. Eventueel een scheutje Worcestershire sauce. Aan het eind de Chorizo toevoegen. Het geheel nog zo’n twintig minuten laten pruttelen.
Lekker grof brood of stokbrood met kruidenboter er bij serveren.

Recept 8 keer bezocht en 111 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Jamaican Flag
Caraibische stoofpot
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een heerlijk recept! Ik maak dit regelmatig en het is elke keer weer een succes.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk!!
Echt een aanradertje.