RECEPT CAKE(BANANEN) PIESANGBROOD

Zoete gerecht uit Zuid Afrika , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 125 ml ( ½ k) boter
  • 250 ml ( 1k) suiker
  • 2 eieren
  • 500 ml (2k) bloem
  • 10 ml (2tl) bakpoeder
  • 4 tot 6 bananen (heel rijp, veel zwart op schil)
  • 5 ml (1tl) vanille aroma
  • 2,5 ml ( ½ tl) zout
  • Zeer geschikt zijn bananen die overrijp zijn.

Bereiding

Boter en suiker kloppen tot romig. Vanille aroma bij voegen.
Een voor een de eieren bij kloppen.
Droge bestanddelen zeven en bij voegen.
Bananen goed fijn prakken en voeg als laatste bij.
Alles goed mengen.
In ingevette cakevorm gieten en in voorverwarmde oven
(180°C) bakken voor ongeveer 1 uur.
Warm en in plakken met boter gesmeerd serveren.

Bewaren in trommel, na een dag of twee is smaak beter. Kan dan als cake geserveerd worden.

Fijn gekapte noten kan ook bij deegmengsel gevoegd worden wanneer bananen erin gaan.

Recept 36 keer bezocht en 147 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 12 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie 1/2 cup boter= 113gr
1 cup suiker= 200gr
2 cup bloem=256gr

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Geniaal lekkere cake!

heb het met school gemaakt met de projectweek.

Martijn

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Super Cake!!!! echte aanrader!! 4 bananen is genoeg!!!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Zeer verwarrend om de ingedienten in ml te vermelden.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb ipv 250 gr suiker 150 gram oersuiker toegevoegd. En vier bananen ipv 6 (ik had er niet meer ;-)). Ook heb ik volkorenbloem toegevoegd ipv gewone bloem. Een iets gezondere versie dus maar echt super lekker!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hier griezeld iederen van rijpe gestippelde bananen Dus deze cake maar eens proberen dan gaan belanden de bananen eens voor de verandering in onze magen en niet in die van de buurvrouw haar maag ;)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Mijn collega's vonden de cake heerlijk. Ik heb er ook nog nootjes doorheen gedaan (ongezouten natuurlijk), is erg lekker. Ik heb t met 6 rijpe (niet ovverrijp) bananen gedaan, perfect! Niet te zoet, maar gewoon goed.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik vond dit egt héééééééééééééééél lekker ik heb het zelf klaargemaakt bij 1ste kerstdag en iedereen vond het een succes!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie lekker hoor, hoe langer je het laat staan (gesneden in plakjes en afgesloten) hoe lekkerder het is.
maar de hoeveelheid aan suiker verminder ik de volgende keer, bananen zijn op zichzelf al zoet, zeker bijna zwarte bananen, ik heb er 6 gebruikt.
handig recept dus voor als je bananen in huis hebt die bijna liggen weg te rotten :)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie dit spul is heeeeeeerlijk maar alleen mijn vader vond het niet te eten ik geef t een 10 en me vader geeft t een 2

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie ik moet voor school met een meisje een recept uit afrika presenteren. we hebben bananencake uitgekozen omdat t het ons lekker leek. Nu nog even afwachten of dat zo is

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie het lijkt me erg lekker maar 1 uur in de oven!!!???

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie ik moet voor school een recept uitzoeken, en dat met een meisje uit mijn klas presenteren. ik doe denk ik dit recept, want het lijkt me erg lekker.
en voor de anderen: eetsmakelijk!!!!!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie goed

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lijkt me erg lekker dit recept, maar de maten begrijp ik niet, moeten de ml niet grammen zijn?

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker vooral met rijpe bananen.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Het recept lijkt me erg lekker. Ik ga het zeker een keer proberen.

Groetjes Karin

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie ongelooflijk lekker. (zelfs met een beetje chocoladeparels bij...)
maar effectief op 160° in warme luchtoven.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Hartstikke lekker. In de hete luchtoven wel een lage temperatuur aanhouden (150c. Ik had er 4 bananen in, waarvan 2 erg rijpe en dat was precies goed. Een ander vond het al te 'bananerig', maar verder alleen maar complimenten gekregen. Makkelijke te maken en erg lekker!