RECEPT BOSVRUCHTENSAUS (VOOR BIJ WILD)

Lekker snel sausje, gemaakt toen ik een zoetig sausje wilde voor bij eend en geen sinasappelsaus spulletjes had. De sambal erin deed het erg goed! Het gaf net dat beetje extra en niet op een pittige manier.

Saus gerecht uit Nederland , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 flinke el bosvruchten jam
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1,5 dl sterke bouillon/fond (liefst wildfond)
  • 1 tl sambal
  • 2 el koude boter

Bereiding

Sjalotje fruiten in 1 el boter met de knoflook. Dan de jam erbij en dit even bakken tot het bijna begint te carameliseren. Dan de bouillon/fond erbij doen en eventjes in laten koken. Wat sambal erbij doen en nog laten inkoken proeven tot het naar je smaak is. Als het klaar is de ene el boter van het vuur af door de saus kloppen.

Recept 5 keer bezocht en 30 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Geen commentaar, alleen een vraagje. Voor hoeveel personen is dit recept, want ik wil dit met kerst graag voor 7 personen maken. Het lijkt me heerlijk en makkelijk voor zoveel personen. Laat mij a.u.b. wat weten. Als je nog meer ideeen hebt om mijn kerstdiner compleet te maken, dan hoor ik dit graag. Ik kook graag en houd ervan om mijn gezin met nieuwe dingen te verrassen. Mijn voorgerecht moet een combinatie worden van: ganzeleverpate, hertencarpaccio en gebonden bospaddenstoelensoep, waarvan ik het recept ook nog niet heb, misschien jullie wel. Ik hoop het.
Alvast bedankt

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijke saus. We waren zelf al aan het sukkelen met een saus van bosvruchten, maar die ging de mist in. Haastig deze gevonden en echt een heerlijke saus. Aanrader!!!