RECEPT BANANENCREME MET GEBAKKEN APPELS, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- En het toetje was vandaag, omdat de slagroom voor de helft van de prijs was:
- BANANEN CREME MET GEBAKKEN APPELS de bananen crème is uit basis kookboek Moeder Aarde - vegetarisch- veganistisch en vedisch
- 3 rijpe bananen
- 1 eetlepel honing [niet in veganistisch recept]
- 1 eetlepel citroensap
- half kopje sinaasappelsap van de natuurwinkel
- 1/8 liter slagroom of sojaroom
- 2 theelepels rietsuiker of fructose
- 2 appels
- 100 gram rozijnen
- 25 gram roomboter of margarine voor veganisten
Bereiding
Pel de bananen en prak ze fijn.
Roer de honing of fructose en de citroen en sinaasappelsap er door.
Schep de room door de bananenpuree en zet koel weg.
Het appeldeel is van mij, maar heb ik weer voor een deel afgekeken van de tv, en het lijkt me een lekkere combinatie.
Smelt de boter in een koekenpan.
Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis.
Snijd de appels in dunne plakken en leg die in de gesmolten boter.
Voeg de rozijnen toe en laat het geheel op een half hoog vuur bakken tot het een kleurtje heeft gekregen.
Leg wat appelschijven op een bord met de rozijnen. Doe daar een deel van de bananencrème overheen.
Ter garnering kun je er wat cacao of carob over uitstrooien.