RECEPT AARDBEIENROOMIJS

Aardbeienijs met aardbeiensaus en verse slagroom

Zoete gerecht uit Amerika voor 8 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 500 ml dubbele room, minstens 35% vetgeh
  • 250 ml melk, halfvolle
  • 500 gr aardbeien
  • 100 gr suiker
  • 3 eierdooiers
  • 1 eetlepel vanille-essence

Bereiding

Plet de aardbeien samen met de helft van de suiker. In een andere sauspan, mix de eierdooiers met de melk, zout en het overige suiker. Plaats over een medium hete vuurplaat en breng (al roerend) aan de kook. Breng het geheel over in een koude kom om het af te koelen. Zet het gedurende 3 uur in de koelkast en vergeet niet regelmatig te roeren. Als het voldoende is afgekoeld, roer dan de vanille essence en de room eronder en voeg als laatste de geplette aardbeien met suiker eronder. Transporteer het geheel in een ijsmachine en draai het af totdat het zijn voldoende stijfheid heeft.

Aardbeiensaus:

Verwijder het groene gedeelte van 250 grammen aardbeien, was ze en breng ze over in een sauspan. Voeg nu een weinig water (5 tot 8 eetlepels) bij de aardbeien en voeg om te beginnen 150 grammen witte suiker bij en laat het geheel een tiental minuten op middelhoog vuur pruttelen totdat de aardbeien zacht zijn. Indien nodig, met een staafmixer alles mixen. Proef nu van het mengsel en voeg eventueel suiker en of water toe. Indien nodig, voeg dan eventueel wat rode kleurstof bij om de aardbeiensaus tot zijn recht te laten komen.


Verse slagroom:

Klop een halve liter room (die minstens een vetgehalte heeft van 35%) op met 4 tot 6 eetlepels poedersuiker, afhankelijk van de zoetheid die gewenst wordt.

Recept 15 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!