RECEPT GANACHE CUPCAKES
Cupcakes met ganachetopping
Zoete gerecht uit Amerika voor 9 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- Voor de cupcakes:
- 120 gr margarine
- 120 gr suiker
- 2 eieren
- 60 ml melk
- ½ eetlepel vanille
- 300 gr bloem
- 1 eetlepels bakpoeder
- 80 gr chocolade
- 120 gr chocolade naar keuze, fijngehakt
- 100 ml volle room
- 15 gr ongezouten boter
- 1 theelepel rum, cognac, amaretto, etc
Bereiding
2. Klop de eieren met de melk en vanilleessence op in een aparte kom.
3. Voeg het eiermengsel bij de margarine mengsel.
4. Voeg bloem en bakpoeder toe en klop tot één geheel.A
5. Giet in cupcakevormpjes of in een muffintray en bak gedurende 30 minuten op 180 °C.
Ganache:
1. Hak de chocolade fijn. Breng de room en de boter aan de kook en voeg het bij de chocolade en laat 5 minuten staan. Klop alles tot één geheel en plaats 60 minuten in de koelkast totdat het volledig afgekoeld is.
2. Haal de ganache uit de koelkast en klop hem met behulp van een klopper gedurende 30 seconden op, maar niet langer, dan zul je merken dat de ganache te hard wordt.
3. Plaats de ganache is een spuitzak met een spuitmondje naar jouw voorkeur. Ik gebruik meestal een brede gekantelde spuitmond. Dat geeft een mooi effect en spuit makkelijk. Klaar is kees!