RECEPT AARDAPPELSALADE MET OLIJVEN

Recept voor een lichtere aardappelsalade dan gewend, dus geen mayonaise maar een vinaigrette dressing. Perfect bij een barbecue.

Salade gerecht uit Amerika voor 10 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Aardappelsalade met olijven
  • 1/8 cup olijfolie
  • 1/4 cup witte wijnazijn
  • 2 el gehakte sjallot
  • 4 ansjovis, fijngesneden/gestampt
  • 2 tl verse peterselie, gehakt
  • 2 tl verse basilicum, gesneden
  • 2 tl verse oregano, gehakt
  • ca. 400 gram boontjes, schoongemaakt
  • 1 kg aardappels, gekookt, in blokjes
  • 1/2 kopje rode ui, gehakt
  • 1 kopje olijven, je favoriete gemengd eventueel (ik neem gevuld met amandelen)
  • 2 el kappertjes

Bereiding

Maak dressing door alles te mengen en eventjes te laten staan.

Kook boontjes tot gaar en laat afkoelen.

Alle ingredienten in grote schaal doen en mengen met dressing. Liefst een uurtje laten staan om smaak aan aardappels te geven.

Lekker met een gegrilld stukje vis, zoals de foto met gegrillde tonijn.

Recept 10 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit heb ik klaargemaakt. De gasten hebben hiervan gesmuld.
Een aanrader !