RECEPT OLIEBOLLEN, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Vegetarische gerecht uit Nederland , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • OLIEBOLLEN vegetarisch, veganistisch en vedisch
  • 250 gram volkorenmeel
  • 250 gram volkoren bloem
  • 1 zakje gist
  • ½ liter melk /sojamelk voor veganisten
  • 3 appels
  • 2 bananen
  • 100 gram rozijnen
  • 12 dadels
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 4 plakken ananas
  • wat ananassap
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 2 theelepels munt

Bereiding

frituurpan of pan met olie
bord met keukenpapier
ijsbollentang

De appels schillen en in kleine stukjes snijden.
De bananen pellen en in schijfjes snijden.
De dadels ontpitten en kleinsnijden. Doe dat ook met de abrikozen en ananas.
Meng het fruit met de bloem, meel, gist, vanillepoeder, munt en rozijnen. Roer er de melk doorheen en maak een dik beslag. Zet de afgedekte kom met beslag op een warme plek om een uur te rijzen.
Zet de frituurpan aan op 180 graden.
Laat met de ijsbollentang wat beslag in de hete olie glijden en bak de oliebollen in ongeveer 5-6 min gaar en bruin.
Laten uitlekken op keukenpapier.

Serveer met peoedersuiker of rietsuiker waar je wat kaneel hebt doorgemengd.

Recept 19 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk om te zien, dat een recept zo makkelijk te vinden is.
Ga dit weekend een hele emmer deeg maken en we gaan er vast van smullen.
Weer eens wat anders dan een verjaardagstaart.