RECEPT NASI (MARINE STIJL)
Nasi zoals die op de vlootdagen
Ingredienten
- 1 pak snelkookrijst
- 1 prei
- 2 uien
- 3 eieren
- 200 gr nasivlees
- 100 gr ham
- 100 gram spekreepjes
- sambal oelek
- knoflookpulp of poeder
- pepper en zout
- soja/maggi
Bereiding
giet na 7 minuten de rijst af en de hem terug in de pan met deksel erop en laat nog ong 15 tot 20 min stomen in de pan(ERG BELANGRIJK DAT DE RIJST NIET TE GAAR OF TE RAUW IS)
klop de eieren los in een kommetje met wat peper en zout en lepeltje sambal, maak hier omeletten van welke je daarna in kleine reepjes snijd
bak het nasivlees alvast op met peper,zout,en beetje knoflook en zet apart
snijdt de prei in ringen dun!! en de ham in reepjes
en de uien in blokjes kleiner is beter
nu heb je alles om aan het echte werk te beginnen!!
let op dat het het beste is de rijst na het stomen af te laten koelen voor gebruik het bakt dan beter
neem een ruime bakpan en doe hierin wat olie en zet deze op een groot vuur.
we beginnen met het maken van de zgn boemboe
dus uien en spek in de pan de uien goed omscheppen zodat ze niet verbranden(de bedoeling is dus eigenlijk dat ze smelten)
maak van het spek/uienmengsel een hoopje en doe hierop een eetlepel sambal en schepje knoflook
schep het geheel door
voeg hieraan toe het nasivlees en verwarm het mee
als de pan weer op temperatuur is voeg hieraan dan de rijst toe(pan wel goed warm anders bakt de rijst niet)
schep het geheel door zodat alles warm is (en gebakken)
breng het geheel op smaak met peper zout knoflook en soja/maggi
en verwarm de ham en de omelet even mee welke je door het geheel kan scheppen als laaste de dun gesneden en gewassen uitgelekte preiringen
opdienen op een groot bord
evt met gebakken spiegelei,kippepootje,kroepoek,atjar en sambal en natuurlijk voor de hollanders pindasaus