RECEPT MARCOS RISOTTO

Lekker simpel en snel

Rijst gerecht uit Nederland voor 2 personen

Ingredienten

  • Risottorijst voor 2 pers.
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • fijngesneden kruiden als peterselie, basilicum, bieslook, rucola, ca. 1 flinke handvol
  • 50 gram kruidenkaas
  • 1 l. kippenbouillon
  • 1 kopje witte wijn
  • wat olijfolie, peper en zout
  • 8 gamba's
  • 10 groene asperges
  • 1 teentje knoflook geperst gemengd met 2 el olie

Bereiding

Knoflook en ui in wat olie bakken. De risottorijst erbij doen en glazig bakken. De wijn toevoegen met wat bouillon, goed om blijven scheppen en steeds als het bijna droog is bouillon toevoegen.

Als de rijst bijna gaar is de kaas en kruiden toevoegen en goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

De gamba's grilleer je in de grillpan met de asperges en bestrijk je met de knoflookolie. Daarna bestrooien met grof gemalen peper en zout.

Serveer de risotto met daarop 4 gamba's en 5 asperges p.p. met wat brood.

Recept 2 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Nu een van mijn favorite recepten.Super!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Gewoon superlekker ........