RECEPT MASALA KIP

Lekker bij Roti

Gevogelte gerecht uit Suriname voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 kipkarbonades oid
  • 10 tenen knoflook, geperst
  • 1 flink ui, fijngesneden
  • 2 maggi blokjes
  • 4 el masala (hindoestaanse van Chans)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 madame jeanette (meer en/of fijngesneden als je van pittig houdt)
  • Scheutje zoete ketjap

Bereiding

Bak de kip goed aan zodat het mooi bruin is rondom. Neem uit de pan en bak de ui, knoflook en madam jeanette met de kerrie. Als glazig water toevoegen, ca. 1 kopje of meer als te droog met de maggi blokjes. Breng aan de pruttel en voeg de kip weer toe.

Ca. 2 uur laten pruttelen indien nodig extra water toevoegen en eventueel ook nog extra maggi blokjes voor de smaak. Vlak voor het einde nog een scheutje ketjap toevoegen.

Serveren met roti of gewoon bij rijst.

Dit is eventueel ook te maken met kipfilet, bak dan de kipfilet eerst en laat het geheel pruttelen zonder de kip, vlak voor serveren de kip in de saus leggen en goed laten doorverwarmen.

Recept 21 keer bezocht en 40 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Surinaamse Kip kerrie
Simpele Kip Kerrie
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Tja, 3 knoflookteentjes is al meer dan genoeg.
Was het een baccara die dit recept heeft geschreven?
Het klopt niet allemaal voor wat betreft kip in massala.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Mijn tip is ook, geen ketjap toevoegen, zelf voeg ik naast de massalakruiden van Chan, tomatenpuree, 1 madame Jeanette, 2 teentjes knoflook, 3 uien en 2 salambladeren toe. Eerst de uien fruiten samen met een groot bouillionblokje, kip aanbraden, dan kip eruitnemen, kip in een kom met massala insmeren, ondertussen ook massala, Madam Jeanette in stukjes en salambladeren toevoegen, kip weer meefruiten, dan water en tomatenpuree toevoegen en lekker door laten sudderen!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Als je 4 karbonades gaat maken, dan is 10 teentjes knoflook echt te veel. Met 3 teentjes smaakt het al meer dan ok. Ook 2 bouillonblokjes is te veel, het eten wordt dan erg zoutig, gebruik er 1 en voeg evt wat zout toe. Gebruik ook geen ketjap of sojasaus, dan vervormt de smaak van de massala.
Voor de bereiding mijn tip: fruit de in blokjes gesneden ui en de fijngesneden teentjes knoflook met de peper even aan, doe in een mok wat van de massala en meng dit met water en voeg hier het bouillonblokje aan toe. voeg dit mengsel in zijn geheel toe aan de uitjes e.d. en laat even bakken. doe daarna de kip erbij (kip heel goed wassen met bijvoorbeel citroen), en laat gaar koken. Breng evt op smaak met wat extra zout en / of vetsin (smaakversterker). Indien het te zout wordt, kun je er een tomaatje in snijden (ook erg lekker). Maak het geheel evt wat donkerder met tomatenpuree (is echter totaal niet nodig). Geloof mij: dit is het ideale recept voor goeie, smakelijke massala-kip, zoals hij bedoeld is. Eet smakelijk.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Klinkt erg lekker allemaal, maar ik wil voorop stellen dat je geen ketjaps/sojasauzen gebruikt in combinatie met kerrie/massla. Voor het binden en op smaak brengen gebruikt je tomaten puree.
dit laatste wel ontzuren(bakken).
Veel kook plezier..