RECEPT GARNALEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN

Vis gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 pak scampi’s, ongeveer 28 stuks
  • 100 gr boter
  • 200 ml olijfolie
  • 8 teentjes knoflook, geschild en fijngesneden
  • zout
  • peper
  • indien pikant gewenst: Cayennepeper

Bereiding

1. Zet de oven op 180C.
2. Ontdooi de scampis, pel ze en verwijder eventueel de zwarte darm. Verdeel de boter en de olijfolie over 4 ovenvaste niet te grote ovenschaaltjes (niet groter dan een diameter van 17cm).
3. Kruid de boter en olijfolie al een beetje met zout en peper. Zet de ovenschoteltjes een minuut of 7 in de voorverwarmde oven totdat de boter gesmolten is.
4. Haal de ovenschoteltjes uit de oven, verdeel de scampis over de 4 ovenschaaltjes met de knoflook. 7 scampis per persoon. Kruid nogmaals lichtjes met zout, peper en eventueel Cayennepeper.
5. Meng alles goed om en plaats de schaaltjes met de scampis in de oven voor nogmaals 10 minuten of totdat de scampis mooi roze van kleur zijn.
6. Haal uit de oven en dien warm op. Lekker met stokbrood, ciabatta of focaccia.

Opmerking:
Serveer verse of gedroogde pasta hierbij en een lekker slaatje, b.v: rucola, raddachio of een frisse ijsbergsalade.

Recept 135 keer bezocht en 235 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Volgens mij heb ik het allemaal wel begrepen, het was heerlijk!
Nog even commentaar op de commentaar; er staat ook nergens in dat je de bakjes leeg moet drinken ,Lex! kan nog wel adviseren om er een turks brood bij te nemen om er lekker in te soppen! Had ook leuk voor de foto geweest

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Eenvoudige en lekker recept, is snel klaar en makkelijk te bereiden. Wat minder boter en olie mag. Even grilleren (erbij blijven ) net voor het uit de oven nemen geeft nog een extra touch. Super !

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hoi eerts goed lezen dan is commentaar niet nodig ik vindt ze prima zo mvg john ps je hebt altijd wel van die alles weet terjes !!!!!! john uit maastricht

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie De knoflook snij je in plakjes en doe je ook in het bakje met olie en scampi in de oven..
dit is echt heerlijk

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Recept hoor wel met zoveel olie, maar die heb je vooral nodig voor de smaak en de bereiding. Hoeft niet op al doe ik het wel met een stuk brood..

Kan ook met minder olie door de garnalen in goede olie te marineren en voor je ze in de schaaltjes doet licht uitgeschud, en 1,5 glas witte wijn voor 1/3 in te koken in de overschaaltjes en alleen wat kruidenboter gebruiken om de scaaltjes in te smeren en een toefje de laatse minuut met een beetje peterselie.


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie 100 gram boter en 200 ml olie? Voor 4 personen? Is dit onderdeel van het Sonja Banketbakker-dieet?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Recept aangepast zodat het duidelijker is qua knoflook en hoevelheden per persoon.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ja, inderdaad, wanneer en hoe voeg je de knoflook toe?
En waarom 4 bakjes in de oven als je daarna de garnalen over 2 bakjes verdeeld??

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ... Allemaal goed en wel, maar er staat nergens in het recept waar en wanneer je de knoflook moet gebruiken ! Wel een beetje vreemd voor een recept van garnalen met knoflook, hé !

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie waar slaan die twee bruine boterhammen eigenlijk op? Zat je nog te ontbijten of zo?

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dir eenvoudige recept is snel klaar en makkelijk te bereiden. Voor mensen die veel van knoflook houden (ik ben er eentje) is dit een uitgelezen recept voor een vlugge warme maaltijd.