RECEPT UIEN GIERSTSOEP MET EI EN KAAS UIENSTOKBROOD

Recept van Joke Ladan van de site Kookboek. Een vegatarisch recept, zonder ei en kaas ook geschikt voor veganisten.

Vegetarische gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • Soep
  • 1.5 liter water
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram gierst
  • 1.5 groentebouillontablet
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • geraspte oude kaas
  • 1 ei per persoon
  • pan
  • koekenpan
  • Brood
  • 250 gram volkorenmeel
  • ½ zakje gist
  • 1 theelepel zeezout
  • 1.5 dl lauw water
  • 1 middelgrote gesnipperde ui
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • kom
  • bakplaat
  • deegroller

Bereiding

De soep
Water met gewassen gierst opzetten.
Uien schillen en fijn snijden. Olie in de koekenpan verhitten
en uien goudbruin fruiten. Die aan de soep toevoegen. Evenals de peper en soja. De deksel op de pan doen en de soep 20 min zachtjes laten koken.
Ondertussen kook je de eieren.

Een gepeld ei in een kom leggen en daar wat soep op gieten. Sprenkel er wat geraspte kaas op en serveer het meteen.

Erg lekker bij de soep is het kaas uien stokbrood.

Het kaas-uien stokbrood
Maak een soepel deeg van meel, gist, zout en water.
Laat dat afgedekt een uur rijzen.
Kneed daarna weer even door en rol uit op een met meel bestoven werkplek.
Leg de deeglap op de ingevette bakplaat.
Strooi de gesnipperde ui en op en dan verdeel je de geraspte kaas er over. Bak het brood in 40 min in de oven op 200 graden gaar en erg lekker.

Serveer het brood in repen bij de soep. Eet smakelijk.

Recept 17 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!