RECEPT TOMATENMAALTIJDSOEP

Snel klaar en héél lekker!

Vegetarische gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 uien; 2 eetlepels olijfolie; een bakje vegetarisch gehakt; 1 pak gezeefde tomaten; 2 groentebouillontabletten; 1 potje witte boontjes (±360 gram); 300 gram diepvries spercieboontjes; 2 theelepels paprikapoeder; peper; zout; 50 gram macaroni; 1 gele paprika; 1 rode paprika; 10 sprietjes bieslook; 4 takjes peterselie.

Bereiding


Voorbereiding: Uien pellen en snipperen, paprika's in heel kleine blokjes snijden.
Bereidingswijze: In grote braadpan olie verhitten. Ui ± 3 minuten zachtjes fruiten. Vegetarisch gehakt toevoegen en zachtjes mee bakken. Toevoegen: gezeefde tomaten, bouillontabletten, witte bonen met vocht, sperciebonen (diepgevroren), paprikapoeder, peper en een halve liter water. Aan de kook brengen. Macaroni erdoor roeren, en dat allemaal ± 15 minuten zachtjes koken, af en toe roeren. Paprikablokjes toevoegen, en nog ± 2 minuten zachtjes koken. Bieslook en peterselie erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveertips: Wij eten deze soep vaak met knoflookstokbrood (diepvries of uit de koeling). Een bruin stokbrood is er ook heerlijk bij.

Recept 12 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Goed recept! Echt een aanrader...
Wat ook lekker kan zijn is als je de bonen en de pasta e d. weglaat heb je een lekkere basis voor een tomatensoep.