RECEPT TOMATENMAALTIJDSOEP
Snel klaar en héél lekker!
Vegetarische gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 2 uien; 2 eetlepels olijfolie; een bakje vegetarisch gehakt; 1 pak gezeefde tomaten; 2 groentebouillontabletten; 1 potje witte boontjes (±360 gram); 300 gram diepvries spercieboontjes; 2 theelepels paprikapoeder; peper; zout; 50 gram macaroni; 1 gele paprika; 1 rode paprika; 10 sprietjes bieslook; 4 takjes peterselie.
Bereiding
Voorbereiding: Uien pellen en snipperen, paprika's in heel kleine blokjes snijden.
Bereidingswijze: In grote braadpan olie verhitten. Ui ± 3 minuten zachtjes fruiten. Vegetarisch gehakt toevoegen en zachtjes mee bakken. Toevoegen: gezeefde tomaten, bouillontabletten, witte bonen met vocht, sperciebonen (diepgevroren), paprikapoeder, peper en een halve liter water. Aan de kook brengen. Macaroni erdoor roeren, en dat allemaal ± 15 minuten zachtjes koken, af en toe roeren. Paprikablokjes toevoegen, en nog ± 2 minuten zachtjes koken. Bieslook en peterselie erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveertips: Wij eten deze soep vaak met knoflookstokbrood (diepvries of uit de koeling). Een bruin stokbrood is er ook heerlijk bij.