RECEPT TANDOORI MASALA

Wanneer je tandoori masala bij de toko koopt, kijk dan eens achter op het zakje waar de ingrediėnten staan en je zult E 120 tegenkomen. Die toevoeging is gemaakt van de achterlijven van vrouwelijke schildluis en geven de rode kleur aan de masala. Ik zie dat niet zitten in mijn eten vandaar dat ik het zelf maak.

Vegetarische gerecht uit India , geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • TANDOORI MASALA kan door vegetariėrs en veganisten worden gebruikt in recepten. Ook in de vedische keuken kun je het gebruiken maar laat dan de uien en knoflookpoeder weg.
  • 1½ theelepel koriander
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel fenegriek
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gedroogde spaanse peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen mosterdzaad
  • 1 laurierblad in kleine stukjes
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • ½ theelepel gemalen foelie
  • ½ theelepel kardamom
  • 1 theelepel serehpoeder

Bereiding

Dit alles doe je in een vijzel en meng het grondig. Daarna bewaar je het in een potje. De masala kun je gebruiken bij quorn en tofugerechten.
Als je een elektrische koffiemolen hebt, kun je de kruiden daarin mengen waardoor alles echt heel goed door elkaar wordt gehusseld. Je kunt dan koriander, fenegriek,komijnzaad enz. nemen

Recept 10 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!