RECEPT SOBA NOEDELS MET EEND

Recept voor Soba noedels met eendeborst filet.

Noedel gerecht uit Japan voor 2 personen

Ingredienten

  • 1 eendeborstfilet
  • 2 bosjes gedroogde soba noedels
  • 2 preien
  • 1 bosje peterselie
  • 30 gr. gember
  • shishimi togarashi, naar smaak
  • olie
  • Bouillon
  • 6 dl Dashi
  • 5 el gekookte sake (om alcohol te verwijderen)
  • 5 el gekookte mirin (om alcohol te verwijderen)
  • 6 el sojasaus

Bereiding

Verhit alle ingredienten voor de bouillon en laat zachtjes koken.

Bak de eendeborst snel gaar en snijd in dunne reepjes.

Kook de soba noedels volgens de verpakking gaar.

Snijd de prei in partjes. Hak de peterselie fijn, en rasp de gember en pers het sap in de bouillon. Voeg ook de eend, prei en peterselie toe. Als de peterselie wat zacht wordt. De bouillon verdelen over borden.

Als de soba klaar is, afspoelen en over andere borden verdelen, wat bestrooien met shishimi naar smaak.

Om te eten de noedels in de bouillon dippen. Je kunt het natuurlijk ook bij elkaar gieten.

Recept 10 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Japanse Noedels
Yaki Soba
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Verse Soba en cha soba noedels