RECEPT SCAMPI DIABOLIQUE

Recept uit nl.culinair van Tonny Leeflang

Vis gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 20 grote scampi
  • 2 vlees tomaten, ontveld, en in stukjes gesneden
  • ½ dl. tomatensap
  • olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 theelepel cayennepeper, meer of minder naar smaak.
  • zout
  • mespunt suiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C.

Pel de scampi, geef met een scherp mesje een sneetje over de rug en verwijder het maagdarkanaal, bestrooi ze met een klein beetje zout en leg ze op keukenpapier.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit ui en knoflook 5 minuten, voeg de tomaat,cayennepeper, zout en suiker toe, bak even mee en blus af met tomatensap, leg een deksel op de pan en laat alles ½ uur zachtjes sudderen, verwijder na 15 minuten het deksel, pureer de saus met de staafmixer of klop ze met een garde flink door.

Verdeel de (rauwe)scampi over 4 ovenvaste schaaltjes, schep de warme saus erover en zet de schaaltjes 8 minuten in de oven, serveer meteen.

Recept 23 keer bezocht en 106 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gambas in Pikante Saus
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,7 obv 7 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Moet je eens bij deze saus wat room toevoegen en wat gorgonzola kaas laten insmelten.... dat is ook heerlijk. Geeft speciale toets aan de saus.
Maar ik laat mijn scampi's in deze saus gaar sudderen.... Is sneller...
Proberen?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie deze scampis eet ik altijd in het grieks restaurant .
heb lang naar het recept gezocht en eindelijk gevonden .Heeeeerlijk .

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie ZEER lekker met de kreeftesoep, ook deed ik er nog een borrelglad cognac erbij : erg lekker

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie heel lekker

ik heb kreeftenvariant geprobeerd en ben overtuigd

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Superlekker. Ik heb de variant met de kreeftensoep en melk gemaakt en mijn man heeft de saus zelfs zo opgedronken. Zo lekker was ze.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Wij hebben eens naar Jurgen geluisterd (kreeftensoep + melk en frietjes) FANTASTISCH !!! HEEL LEKKER !! Om je duimen en vingers van af te likken !!!!!!!!!!!!!!!

Ik heb door de melk en kreeftensoep 1 soeplepel PIET UYZENTRUYTS LOOK-mix gemengd !!!! SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Al goed en wel,ik bak mijn scampi altijd beetgaar in de pan.Zalig lekker en duurt geen acht minuten,dus voordeel is gasrekening!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit lijkt me een erg lekker recept, moet het echt eens gaan proberen! Lekker met wat brood en misschien wat extra knoflook....

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Heerlijk met een blik kreeftesoep en de verse tomatenblokjes, dus geen tomatensap, en niet mixen, maar vooraleer de schoteltjes de oven in gaan eerst bestrooien met vers geraspte kaas (gruyère) en na de baktijd een paar minutjes onder de salamander. Serveren met stokbrood. Een aanrader voor een koude winteravond.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie probeer eens om i.p.v. de 2 tomaten en het tomatensap, een half blikje kreeftensoep en een halve liter melk (om extra saus te hebben, heerlijk om je frietjes erin te "verdrinken) te gebruiken. U zal verbaasd zijn hoe lekker het dan wordt.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit is een overheerlijk recept met een zeer lekkere saus en toch zeer gemakkelijk te maken. Ik heb hetzelfde ook bereid met gamba's, heeeerlijk.