RECEPT SALADE VAN GEROOSTERDE PAPRIKA EN TOMAAT

Salade gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 grote rode en 1 grote groene paprika
  • 3 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el uitgelekte kappertjes
  • 2-3 el gehakte verse koriander of bladpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • 1 1/2 el azijn of sap van halve citroen
  • 1/2 tl komijn
  • zout en peper

Bereiding

Rooster de paprika's onder de gril of in een zeer hete oven tot ze zwart beginnen te blakeren. Leg ze dan in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat ze afkoelen en pel de schil eraf. Verwijder de stelen en zaadlijsten en snijd de paprika's vervolgens in dunne reepjes.
Grilleer tegelijkertijd met de paprika's de hele ongeschilde teentjes knoflook, eenmaal kerend tot ze zacht aanvoelen. Schil ze en hak ze fijn.
Roer een dressing van de olie, de azijn of het citroensap, de komijn en zout en peper en meng hier de rest van de ingrediënten door.

Recept 6 keer bezocht en 34 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Tomatensalade met rode ui en ingemaakte citroen
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!