RECEPT PIZZA RUCOLA

Recept voor een lekkere pizza, bijna als carpaccio. Heel simpel.... en snel......

Sandwich gerecht uit Nederland voor 2 personen

Ingredienten

  • 1 pizzabodem (zelf gemaakt of gekocht, Boboli heeft een erg lekker bodem)
  • genoeg tomatensaus voor de bodem
  • half bolletje mozzarella (voor 1 pizza)
  • wat vers geraspte parmezaan
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 el gedroogde oregano met wat olie
  • 1 flinke handvol rucola, gesneden
  • en eventueel kun je nog toevoegen, dun gesneden ui, chili, rucola pesto, dat had ik dus gedaan.

Bereiding

Oven op z'n heetst laten worden en er vanaf het begin een bord oid in leggen dat heet mag worden, zo kun je de bodem luchtig houden!

De bodem beleggen met de tomatensaus en de helft van de kaas. In de gloeiende oven op het bord leggen en laten smelten. Uit de oven schuiven en de rucola, knoflook, andere ingredienten, mozzarella en parmezaan als laatst en weer de oven in en laten smelten tot het begint te bubbelen.

Uit de oven nemen en insmeren met de olijfolie en oregano.

En smullen maar!!!

Variatie
Beleg de pizza ook met wat goede parmaham en laat die ook warm worden, als laatse de rucola en parmezaan vlokken er op en nog 5 sec in de oven om het toch iets warmer te maken. Heerlijk!

Recept 14 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!