RECEPT PASTASALADE MET ZONGEDROOGDE TOMATEN, OLIJVEN EN MOZZARELLA

Een zomerse salade

Salade gerecht uit Amerika , geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 6 el goede olijfolie
  • ca. 10 zongedroogde tomaatjes (zelfgemaakt of op olie)
  • 5 el rode wijnazijn
  • 1 el kappertjes
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • ca. 500 gram pasta (schelpjes o.i.d.)
  • 250 gram tomaten, grof gesneden
  • 200 gram mozzarella, in blokjes gesneden
  • flink wat basilicum, grof gesneden
  • parmezaan naar smaak
  • 1 kopje olijven, grof gesneden

Bereiding

Meng de eerste 6 ingredienten in een keukenmachine hak fijn, eventueel op smaak brengen met peper en zout en als het te dik is nog wat olie en azijn toevoegen.

Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Afgieten en in een schaal doen, voeg de dressing toe en goed mengen en af laten koelen, voeg dan de andere ingredienten toe.

Liefst een dag van te voren maken en serveren met wat lekker brood.

Suggesties: voeg wat tonijn toe, dit kan de normale blik tonijn zijn maar ook lekker lijkt me een stuk gegrillde tonijn.

Recept 30 keer bezocht en 632 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Warme Spinazie Salade met Bacon Tijm Dressing
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,4 obv 10 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie thnx! goeie basis voor een heerlijke salade.
ik heb hem aangevuld met paprika en komkommer, heeeeeerlijk!
wij gaan straks lekker bbq-en! met lekkere pastasalade en een lekkere zon en dat op 1 oktober!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een 9!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Echt heel lekker. Ook ipv mozzarella kun je een goede feta gebruiken. Inderdaad: vlak voor serveren een beetje olijfolie erdoor.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker.
Voor het serveren nog wel wat extra olijfolie erdoor roeren. En als je weinig parmesaanse kaas gebruikt is het goed de pasta met zout te koken.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie erg lekker, wel iets smeuiger gemaakt met olijfolie en er wat meer peper doorheen gedaan!
recept is voor ong 4 personen

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Super lekker, vooral met de tonijn.
Echt een aanrader. Het smaakt wel beter in de zomer, maar nu kan het ook wel.

!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heerlijk! Sesamzaad is een welkome toevoeging.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hoezo 6 (?) ingredienten die ik moet mixen? Ik lees maar 5! Wat ben ik vergeten?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Voor hoeveel personen is dit recept?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hmm...heb jij hem van Jerryke gejat of andersom? Tot op de letter nauwkeurig dezelfde tekst!
http://www.jerryke.be/recept?id=1846

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wordt mijn ontbijt aanstaande zondag, alvorens 85 km door het bos te gaan racen op de mountainbike.
Heb dus de koolhydraten hard nodig.
Heb hem nog niet geprobeerd, maar ziet er op "papier" veelbelovend uit!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie ontzettend lekker...waarom een negen ...met pijnboompitjes erin zeg ik is het een TIEN ..maar ieder z'n eigen smaak!!Heren.. dames zeker het proberen waard MMMMMMMMMMM....

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk! Ideaal voor een feestje, want is voedzaam, je kan hem in grote hoeveelheden, een dag van te voren maken. Was bij mij een succes!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Gruwelijk.

Gruwelijk LEKKER dan wel hè!!!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie OK hij is echt lekker. Voor de varatie kun je bijv. ook nog hamblokjes toevoegen

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie OK DEZE IS ECHT THA BEST!!!!

lekkerder kan ie niet.

dikke vette aanrader.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Mmm, heerlijk en heel snel klaar gemaakt. Hoe langer van te voren je het maakt, hoe lekkerder!