RECEPT MARCO S THAISE NASI

Zo maak ik voortaan meestal nasi, vrij simpel, het belangrijkst is de rijst van te voren te koken zodat ie lekker droog is.

Rijst gerecht uit Thailand voor 2 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Marco s Thaise Nasi
  • 2 kopjes pandan rijst, klaargemaakt volgens verpakking (liefst een dag van te voren), afgekoeld
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 250 gram nasi groenten (lenteui, ui, wat kool, wortel, taugeh)
  • thaise sojasaus
  • 1 ei
  • wat olie
  • 2 magere speklapjes, in blokjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

Marineer het spek in sojasaus en knoflook. Bak redelijk krokant in wat olie en zet apart.

Verhit een wok en bak hier het ei in. Voeg dan de rijst toe en bak op met sojasaus naar smaak. Als de rijst goed los is gebakken aan de kant schuiven en wat olie toevoegen, hier de knoflook in bakken en dan meteen met de rijst mengen.

Voeg dan de groenten toe en bak op tot verwarmt, als laatste het spek weer toevoegen en verwarmen.

Goed op smaak brengen met peper en sojasaus.

Meteen serveren.

Je kunt varieren met pittigheid door pepertjes toe te voegen, misschien wat ketjap.

Recept 15 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!