RECEPT KIPPENBLOKJES MET KERRIE EN ANANAS

Een leuk lunchgerecht, wat een aparte variatie is op de broodmaaltijd en de gebruikelijke kipkerriesalade. Door de toevoeging van rijst in de salade is het toch voldoende vullend om geen trek in tussendoortjes te krijgen. Het gerecht bevat 348 kcal per persoon.
Het is geschreven door Anita Mulderij, voedingsdeskundige van de website Valtaf.nl.

Slanke gerecht uit Thailand voor 1 persoon

Ingredienten

  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 30 g magere yoghurt
  • 15 g dressing extra light D-L
  • 100 g kipfilet
  • 70 g ananasstukjes in eigen sap
  • 50 g Basmatirijst
  • naar smaak bieslook, peper, zout
  • 200 ml Bouillon ( kip of groenten)

Bereiding

Kook de rijst en laat afkoelen.
Kook de kipfilet gaar in een bodempje kippen- of groentenbouillon, laat afkoelen en snijd in stukjes.
Laat de ananas uitlekken.
Meng alles goed dooreen en maak dan het sausje:
Yoghurt en dressing mengen en kruiden met peper, zout, een eetlepel kerriepoeder en flink wat bieslook.
Flink laten koelen in de koelkast en opdienen met een rauwkostsalade.

Recept 17 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Kipsalade met noten
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!