RECEPT KIKKERERWTEN MET CHORIZO

In kleine hoeveelheden kan dit ook als tapas fungeren. Met een salade erbij is het een heerlijk hoofdgerecht.

Vlees gerecht uit Spanje voor 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram gedroogde kikkererwten, een nacht geweekt
  • 750 ml kippenbouillon
  • 750 ml water
  • 1 laurierblad
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 tl gedroogde tijm
  • snufje cayennepeper
  • 350 gram chorizo, in blokjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • zout en peper

Bereiding

Giet de kikkererwten af en zet ze op met de bouillon, het water, het laurierblad, de kruidnagels en het kaneelstokje. Laat ze met het deksel schuin op de pan 1 uur koken op laag vuur of totdat ze gaar zijn. Als het langer duurt moet er misschien nog wat water bij. Er moet uiteindelijk nog een bodempje water over zijn. Verwijder laurier, kruidnagels en kaneelstokje.

Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin de ui 3 minuten. Voeg de knoflook, tijm en cayennepeper toe en fruit 1 minuut mee. Voeg nu de chorizo toe en roerbak deze 3-4 minuten. Doe de kikkererwten met vocht erbij en warm het geheel nog 5 minuten door. Roer de peterselie en zout en peper naar smaak erdoor en serveer.

Recept 10 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Varkenshaasje in sinaasappelsaus
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk!!