RECEPT GEGLAZUURDE CANDIED APPELS

Dit is een nostaligisch appeltje voor mij, op de camping in Duinrell kregen we die wel eens. Heerlijk vond ik ze :-). De truck is vooral het suiker mengsel op genoeg temperatuur te krijgen zodat de het daarna echt hard wordt, ca 150 C.

Zoete gerecht uit Amerika , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Geglazuurde candied appels
  • 8 appels
  • 8 dikke prikkers
  • 2 1/2 kopjes suiker
  • 1/2 kopje water (begin met minder)
  • wat van je favoriete ranja
  • een kook thermometer

Bereiding

Meng suiker en water en breng dit aan de kook, begin met minder water. Af en toe roeren en de zijkant resten weer naar in het mengsel roeren.

De appels moeten op kamertemperatuur zijn, dan blijft het glazuur het beste plakken. De prikkers erin steken.

De temperatuur moet tot ca. 150 C komen. Als je daar komt, duurt best lang dus heb geduld, ranja naar smaak toevoegen. Voorzichtig proeven (opletten loeiheet!) en eventueel meer ranja toevoegen. Dan van het vuur halen. Eventueel testen door een drupje in ijswater te laten vallen, het moet hard worden.

Dan de appels door het mengsel halen en op wat ingevet ovenpapier zetten en hard laten worden.

Recept 182 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Bij dit recept komt wat scheikunde kijken. De suiker moet gesmolten worden en daarna Kristalliseren, dit gebeurd als die ongeveer 160C is. Als daarna het mengsel afkoelt wordt het hard, precies wat je wil bereiken bij dit recept. Dus thermometer gebruiken en geduld en oppassen!

Mijn eerste keer lukte dus niet, het was dik suiker mengsel. De keer daarna, na onderzoek, lukte wel, perfect hard korstje om de appel heen!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Goed en makkelijk recept! Jammer genoeg waren die van mij niet heel geslaagd. Denk de verkeerde suiker . Maar verder erg makkelijk en snel gemaakt!