RECEPT GARAM MASALA

Garam masala is een aromatisch kruidenmengsel dat het lichaam dient te verwarmen. Het wordt spaarzaam gebruikt in veel Indiase recepten en wordt meestal tegen het eind van de kooktijd toegevoegd. Er bestaat geen standaard recept, iedere regio heeft zijn eigen variant en ieder huishouden zijn eigen familierecept. In de toko kun je kant-en-klare kopen maar deze is lang niet zo lekker door het gebruik van goedkope kruiden.

Het beste is om steeds kleine hoeveelheden te maken, zodat het vers blijft.

Saus gerecht uit India , geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 el kardemomzaadjes (je moet de zaadjes zelf uit de peulen peuteren)
  • 1 tl zwart komijnzaad (als je dat kunt vinden, gebruik anders de gewone djinten)
  • 1 tl kruidnagels
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 kwart nootmuskaatbol
  • 1 stukje pijpkaneel van 5 cm
  • Wat betreft kardemom: de groene is lekkerder dan de gebleekte witte, en in dit recept gaat de voorkeur uit naar de grote zwarte kardemom, als je die tenminste kunt vinden.

Bereiding

Alle ingrediënten in een elektrische koffiemolen (je vindt ze nog op rommelmarkten) of in een vijzel fijnmalen. In een kleine luchtdichte verpakking bewaren op een koele, donkere plaats.

Recept 10 keer bezocht en 40 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Muntsaus
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Je haalt nog meer smaak uit de ingredienten door ze vooraf te bakken (in een pan anti-aanbaklaag zonder olie of boter)!

Heerlijk voor kip!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Alle ingredienten (dus ook de kardemompeulen) zijn te koop bij de toko! Succes.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie De geur alleen al is het waard om het zelf te maken, ik heb de vijzel gebruikt om geen seconde van die heerlijk geur te hoeven missen. Verrukkelijk! Onze gasten waren vol log van de kip schotel die ik ermee heb gemaakt.