RECEPT FOO YONG HAI, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH

Eeen gerecht dat ik zelf erg lekker vind en dat je vegetarisch kunt maken maar ook veganistisch .

Vegetarische gerecht uit China voor 2 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • FOO YONG HAI de vegetarische versie voor 2 personen
  • 1 prei
  • 150 gram taugé
  • 1 winterwortel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 doosje vegetarische hamblokjes
  • 2 eieren per persoon
  • GEMBERSAUS
  • 2 dl water
  • ½ groentebouillontablet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel gehakte bakgember
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel maïzena

Bereiding

wok

Je hebt de helft van de gebakken ui over van de gembersaus en die gebruik je als basis. Daar gaan 2 eetlepels olie bij en bak het door in de wok. Snijd de prei in dunne ringen, snijd de wortel in kleine stukjes. De prei en wortel gaan er door. Het bouillontablet mag er bij en de sojasaus. Bak dat 5 min. Dan mogen de blokjes ham en de taugé er bij. Nog een min. bakken.

Maak een omelet van de twee eieren.

Bak de ui en knoflook in de olie. Gebruik de helft van de ui en de knoflook.
Voeg er de gemberpoeder, de ketchup, bouillon, water en de azijn aan toe.
Bind het sausje met de maïzena en roer er de bakgember doorheen.

Leg de omelet op je bord, daarop de helft van de groente met ham en giet daar een deel van de saus op.

Je kunt er ook een veganistische variatie van maken door het ei en de ham weg te laten en daarvoor basmatirijst en roerbaktofu toe te voegen. Je bakt dan de tofu eerst in de wok en
daarna gaat de rest er bij.

Recept 7 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!