RECEPT DRIEKLEUREN MASCARPONE MET FRAMBOZENCOULIS

Zoete gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 400 g mascarpone
  • 80 g poedersuiker
  • 60 g pistachenootjes
  • 8 st. Italiaanse bitterkoekjes (Amaretti di Saronne)
  • 4 dl Frambozencoulis
  • (100 g. frambozen en 50 g. suiker: koken, mixen en zeven)
  • Frambozen
  • Muntblaadjes

Bereiding

- De mascarpone met de poedersuiker en de handmixer opkloppen en over 3 schaaltjes verdelen.
- De pistachenootjes hakken en 2 Italiaanse bitterkoekjes verkruimelen.
- De gehakte nootjes door het eerste schaaltje met mascarpone roeren.
- De Amaretti di Saronne door het tweede schaaltje roeren.
- Het derde schaaltje naturel laten.
- Van iedere kleur mascarpone een quenelle op een bord leggen.
- De frambozencoulis rond de quenelles schenken en garneren met Amaretti di Saronne, frambozen en muntblaadjes.

Opmerking:
In plaats van Italiaanse bitterkoekjes kan je ook eenvoudig opteren voor boterkoekjes of "lange vingers" (boudoirs). Zorg tevens dat je een goede cuttermachine (of oude koffiemolen) bij de hand hebt voor het vermalen van de pistachenootjes.

Recept 2 keer bezocht en 24 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie vr een simpele mens is dit waanzinnig, vr mij pffff
toch nice try grtzzzz

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Het lijkt me een verrukkelijk recept. Ik ga het zeker uitproberen! Hmmmm.