RECEPT CUBAANS VARKENSVLEES

Met dit vlees maak je de beste cuban sandwich zelf. De cuban sandwich is een broodje met dit varkensvlees, ham, augurkjes, mosterd en gruyere kaas. Daarna in een koekenpan met een zware deksel oid om het brood krokant en plat te krijgen.

Vlees gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Cubaans Varkensvlees
  • 500 gram varkensschouder zonder bot of zwoerd, bij elkaar gebonden
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el komijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 1/4 tl gekruimelde sp. pepertje
  • 1 kopje sinasappelsap
  • 1 limoen, geperst
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 laurier blaadjes
  • 1 kopje kippebouillon

Bereiding

Wrijf het vlees in met zout, peper, komijn en oregano. Laat zo een uurtje staan.

Verwarm oven voor op 120 C.

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.

Voeg de rest van de ingredienten toe en en breng aan het pruttelen.

Zet dan 2 uur in de oven en af laten koelen in braadvocht.

Daarna dun snijden. Eventueel in koelkast afkoelen.

Je kunt dit vlees ook goed maken op de bbq, da's het allerlekkerst. Dan natuurlijk zonder het sap en bouillon. Marineer het vlees dan eerst daarin en dan op een bbq met deksel met weinig kooltjes. Het vlees aan de kant zonder kooltjes en de deksel erop.

Recept 8 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Zeeuws Spek
Worstjes in een schuitje
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!