RECEPT BULGAARSE RUNDVLEESSTOOFPOT

Vlees gerecht uit Bulgarije voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 800 gram stoofvlees, in blokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el paprikapoeder
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 tl bonenkruid
  • 1 tl cayennepeper
  • zout en peper
  • 500 ml runderbouillon
  • 75 ml rode wijn
  • 1 el boter (op kamertemperatuur)
  • 1 el bloem
  • sap van halve citroen
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin de uien tot ze wat bruin beginnen te zien. Voeg de knoflook toe en fruit even mee. Doe dan het vlees erbij, bestrooi het met zout en peper en bak het aan alle kanten bruin. Voeg de kruiden, citroenschil, bouillon en wijn toe en laat het geheel afgedekt anderhalf uur stoven.

Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet weg. Meng de bloem goed door de boter en roer dit door het stoofvocht. Voeg, als er te weinig vocht over is, wat water toe. Laat 3-4 minuten inkoken en doe het vlees terug in de pan. Roer het citroensap erdoor en serveer met rijst, aardappelpuree of noedels en gegarneerd met de peterselie.

Recept 13 keer bezocht en 26 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Lamsvlees met champignons
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Eet zelf geen vlees, dus heb het vlees vervangen door Quorn stukjes. Ipv 2 uur slechts half uurtje laten sudderen, zonder de quorn. Dan quorn erbij doen en afmaken. Heerlijk!