RECEPT BLUE CURACAOSORBET

Zoete gerecht uit Antillen+Caraibben voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 1 theelepel boter of margarine
  • 1 1/2 eetlepel witte basterdsuiker
  • 8 1/2 eetlepel Blue Curacao (likeur)
  • 1 limoen
  • 1 ltr. vamille-roomijs
  • 4 dl koude Spa citron
  • slagroom (spuitbus)
  • of zelf geklopte slagroom
  • Speciaal keukengerei
  • 4 hoge londrink- of champagneglazen
  • kleine ijsbolletjestang
  • 4 (lepels) rietjes
  • 4 lange dunne kaarsjes
  • plat bord

Bereiding

Ik kom met ruim koud water, gelatine in 10 minuten weken. Intussen platbord met boter dun invetten. In steelpan 4 el. water aan de kook brengen. Basterdsuiker toevoegen en laten oplossen. Gelastine goed uitknijpen en van vuur af roerende in watermengsel oplossen. 2 1/2 el Blue Curacao erdoor roeren. Op ingevet bord schenken. Laten afkoelen. In koelkast laten opstijven. Gelatine kris kras in heel dunne stukjes snijden. Limoen wassen en halveren. Van elke helft 2 dunne plakjes afsnijden. Rest van limoen uitpersen. Ik elk glas 1 1/2 eetlepel Blue Curacao schenken.

Bereiden
IJs uit diepvriezer nemen en in 10 minuten iets zacht laten worden. Met ijsbolletjestang of lepel in elk glas 3 bolletjes ijs scheppen. Limoensap erover sprenkelen. Aanvullen met Spa-citron. Garneren met toef slagroom. Bestrooien met stukjes blauwe gelatine. Aan rand van glas limoen steken. Lepel(rietje) en kaarsjes erin steken. Aansteken en direct opdienen.

Recept 2 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Kesito (Quesillo)
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!