RECEPT BLOEMKOOL MET KAPPERTJES EN OLIJVEN

Groente gerecht uit Griekenland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 el kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
  • 12 ontpitte zwarte olijven, fijngehakt
  • 2 el rode wijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • 3 el gehakte bladpeterselie
  • peper en zout

Bereiding

Roer in een schaal de kappertjes, olijven, azijn en 2 el olie door elkaar.
Verhit in een grote braadpan de overige 3 el olie op middelhoog vuur en bak daarin met het deksel op de pan, onder af en toe roeren, de bloemkoolroosjes, ca. 10 minuten. Doe het deksel van de pan en bak de roosjes nog 5 minuten tot ze beginnen te bruinen en beetgaar zijn.
Doe ze met de olie in de schaal met de dressing en de peterselie en meng goed. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer lauwwarm of koud.

Recept 15 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie best lekker, als je van grieks eten houdt.

lekker als aanvulling op andere groente