RECEPT AARDAPPELSTOOFSCHOTEL MET OLIJVEN

Met wat feta eroverheen verkruimeld en een salade erbij kan deze schotel als hoofdgerecht fungeren.

Groente gerecht uit Griekenland voor 4 personen

Ingredienten

  • 125 ml olijfolie
  • 1 kilo aardappels, geschild, de kleinere gehalveerd en de grotere in vieren
  • 3 uien, in ringen
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 125 ml witte wijn
  • 2 tl oregano
  • 2 tl gedroogde rode peper
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • ca. 30 zwarte ontpitte olijven, eventueel gehalveerd
  • zout
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereiding

Verhit de olie in een grote braadpan op halfhoog vuur en voeg de aardappels toe. Bestrooi ze met zout en bak ze 5 minuten tot ze wat bruin beginnen te zien. Doe dit in twee porties. Haal ze uit de pan en laat de olie achter.

Doe de uien in de pan en bak ze glazig. Voeg de knoflook en witte wijn toe en laat een minuut bakken. Doe dan de oregano, rode peper, tomaten met sap en olijven erbij en laat nog een minuut bakken. Voeg zout naar smaak toe (niet teveel, de olijven zijn al zout) en haal de pan van het vuur.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de aardappels in een ovenschaal die groot genoeg is om ze in een laag neer te kunnen leggen. Giet de tomatensaus erover en laat het geheel onafgedekt ca. 45 minuten bakken. Voeg indien nodig tussentijds nog een scheutje water toe. Strooi de peterselie erover en serveer.

Recept 11 keer bezocht en 16 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Leuk om ns wat anders met aardappelen te doen. En feta eroverheen is erg lekker, zeker doen.