RECEPT BEST EVER WHITE CHILI (CON CARNE)

Gevogelte gerecht uit Mexico voor 5 personen

Ingredienten

  • 1 el olijfolie
  • 2 grote uien, in blokjes gesneden
  • 500-750 gr gesneden kipfilet
  • 0,75 l kippebouillon
  • 1 kg pot witte bonen
  • 4 groene spaanse pepers, gesneden
  • ruim 2 tl komijn
  • 2 tl oregano
  • 1/2 tl cayennepeper
  • scheut tabasco

Bereiding

Bak de uien en knoflook in de olijfolie, voeg de kip, bouillon, witte bonen en groene pepers toe, de komijn, oregano, cayenne peper en tabasco. Laten sudderen voor ongeveer een uur.

Recept 14 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Santa Fe Kip Enchiladas
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Hier moet toch echt knoflook in, lijkt mij, al is het maar 1 teentje. En de kooktijd is veel te lang. Ik zou zeggen, laat alles, maar zonder de bonen, 20 minuten sudderen en doe er dan pas de bonen bij zodat ze niet papperig worden. En gebruik minder vocht, 0,25 liter of zo.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb begrepen (woon in Mexico), dat chili con carne geen Mexicaans recept is. (maar wel lekker).

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hoeveel knoflook?

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Best lekker, maar het kan volgens mij beter. De hoeveelheid bouillon kan beperkt blijven tot een halve liter - en misschien nog wel minder. Nu krijg je een waterig geheel, waarin de kruiden niet helemaal tot hun recht komen. En van de verschillende pepers proef je ook nauwelijks iets, terwijl de chili con carne toch een pikante smaak moet hebben.Minder vocht lost deze probleempjes min of meer vanzelf op.
Overigens alle waardering voor dit recept, dat nu eens niet uitgaat van de klassieke bruine of kidneybonen. Succes!