RECEPT BASIS VINAIGRETTE

This particular dressing is very basic, but has lots of flavours, particularly from the infusion of the fresh basil, tarragon and thyme.

Recept van Gary Rhodes

Saus gerecht uit Groot Britannie , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • Genoeg voor ca. 600ml
  • 300 ml goede olijfolie
  • 300 ml arachide olie
  • 3 el balsamico azijn
  • bosje verse basilicum
  • bosje dragon
  • 3-4 takjes tijm
  • 12 peperkorrels, licht gekneusd
  • 3 sjaloten fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 laurierblad
  • 1 tl grof zeezout

Bereiding

Verwarm de olieen. Doe alle ingredienten in een fles van ca. 750 ml, zorg dat alles goed schoon is! Giet de warme olie hier over heen. Laat minstens een week staan, liefst 1x per dag sgoed schudden. Proeven of er nog wat zout, peper bij moet. Dit zou enkele maanden goed moeten blijven.

Naar smaak kun je meer azijn of andere azijn gebruiken.

Recept 12 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!